Jak grillować ? Potrawy układamy na ruszcie dobrze natłuszczonym i tylko dopiero gdy ogień wygaśnie, a węgiel pokryje się popiołem. Jednak najlepiej i najzdrowiej grillować na specjalnych tackach. Dzięki tackom tłuszcz nieRead More…
Zasady zdrowego odżywiania dla kobiet w różnym wieku – cz.V
Zalecenia dietetyczne gdy masz 50 lat Teraz zmiany w codziennej diecie i aktywności fizycznej są absolutnie niezbędne dla zachowania dobrego zdrowia. W ten sposób można zatrzymać czas i cieszyć się długo dobrąRead More…
Zasady zdrowego odżywiania dla kobiet w różnym wieku – cz.IV
Zalecenia dietetyczne gdy masz 40 lat Wraz ze zmniejszonym zapotrzebowaniem na kontakty intymne zwiększa się ryzyko pojawienia żylaków i cukrzycy. Oglądacie z przerażeniem zmiany jakie następują w waszym ciele. Zapotrzebowanie organizmu naRead More…
Zasady zdrowego odżywiania dla kobiet w różnym wieku – cz.III
Zalecenia dietetyczne gdy masz 30 lat Masz drzwi otwarte do kariery zawodowej. Jesteś matką. Dążysz do osiągnięcia swoich planów. Twoje życie jest wypełnione wieloma obowiązkami zawodowymi i rodzinnymi. Często jesz w pośpiechu,Read More…
Zasady zdrowego odżywiania dla kobiet w różnym wieku – cz.II
Zalecenia dietetyczne gdy masz 20 lat Masz dużo energii, żyjesz w ciągłym ruchu, a twoje ciało radzi sobie ze spalaniem tłuszczu na własną rękę. Problemem mogą być zaburzenia hormonalne lub osłabiony układRead More…
Zasady zdrowego odżywiania dla kobiet w różnym wieku – cz.I
Niezależnie od wieku, codzienna dieta powinna być odpowiednio zbilansowana, zrównoważona i satysfakcjonująca każdego z nas. Co więcej, równowaga jest ściśle indywidualna. Każda kobieta, razem z dietetykiem, powinna stworzyć dietę odpowiednią dla siebie.Read More…
Kolorowa sałatka szpinakowa
wartość odżywcza jednej porcji ok.120kcal. produkty dla 4os. czas przygotowania ok.15min. świeże liście szpinaku 400g sałata dębolistna ½ główki pomidor 1szt (ok. 200g) papryka czerwona 1szt (ok. 250g) ogórek wężowy ½Read More…
Trawa cytrynowa
Pochodzenie i zastosowanie: Trawa cytrynowa zwana też inaczej palczatką cytrynową pochodzi z tropików. Smakiem i aromatem przypomina cytrynę z imbirową nutką, ale nie jest kwaśna. Jest szeroko stosowna w kuchni śródziemnomorskiejRead More…
Sałatka z cukinii na ciepło
wartość energetyczna 1 porcji ok.40kcal składniki dla 4os. czas przygotowania ok.15min młoda cukinia z miękką skórką 600g czosnek 4 ząbki oliwa z oliwek 2 łyżki posiekana natka pietruszki 2 łyżki świeży sokRead More…
Wiosenny bukiet warzyw z estragonem
wartość energetyczna 1porcji ok.90kcal składniki dla 4os. czas przygotowania ok.20min świeże strąki groszku cukrowego 150g szparagi 1 pęczek cebula dymka 1 pęczek żółta cukinia 1 średnia sztuka z miękką skórką (ok.600g.) masłoRead More…