Sałatka z krewetek, groszku i jajek

wartość energetyczna ok. 150 kcal.

 składniki dla 4 os.     czas przygotowania ok.20 min.

  1. groszek zielony – puszka
  2. krewetki – puszka
  3. jajka 2 szt.
  4. serek homogenizowany 250 g.
  5. pietruszka nać 2 łyżki
  6. kiełki rzodkiewki lub słonecznika – opakowanie
  7. kilka liści sałaty
  8. sól, pieprz

  • Jajka ugotuj na twardo. Ostudzone pokrój w plastry.
  • Kiełki sparz i na 15min wstaw do lodówki aby skruszały.
  • Groszek i krewetki odcedź.
  • Twarożek wymieszaj z pietruszką i przyprawami.
  • Na liściach sałaty ułóż krewetki i jajka. Posyp groszkiem. Wszystko polej sosem i posyp kiełkami.

 

Podziel się:
  •  
  •