wartość odżywcza jednej porcji ok.300kcal
składniki dla 4os. czas przygotowania ok.30min.
- fasolka szparagowa 750g
- pomidory 400g
- starty żółty ser 50g
- cebula 2szt. (ok.150g.)
- czosnek 2 ząbki
- posiekana natka pietruszki 2-3 łyżki
- olej rzepakowy 3łyżki
- cukier 1 łyżeczka
- liść laurowy, tymianek suszony
- sól, pieprz
- Oczyszczoną fasolkę włóż do wody i zalej gorącą wodą. Dodaj cukier i sól i ugotuj na półtwardo. Odcedź.
- Pomidory sparz, obierz ze skóry i pokrój w cząstki.
- W rondlu rozgrzej olej, dodaj posiekaną cebulę i podsmaż.
- Do cebuli dodaj pomidory, czosnek, liść laurowy, tymianek do smaku, pieprz i duś, aż powstanie gęsty sos. Dodaj fasolkę, wymieszaj i podgrzej całość.
- W razie konieczności dopraw.
- Na koniec posyp serem i natką.
Smacznego
Podziel się: