Wartość energetyczna potrawy ok. 450 kcal
Składniki dla 1 os. czas przygotowania ok. 30 min.
- Kalarepka 150 g. (1 szt)
- Ziemniaki 90 g.
- Marchewka 60 g.
- Por 60 g.
- Ser gouda 50 g.
- Filet z piersi kurczaka 100 g. (1/2 fileta)
- Oliwa z oliwek 5 g. (łyżeczka)
- Pieprz, sól
- Wszystkie warzywa pokroić w kostkę (pora w plastry).
- Mięso pokroić w paski, doprawić według uznania, podsmażyć i zdjąć na talerzyk.
- Na patelnię włożyć warzywa – podsmażyć. Do warzyw wlać 100 ml. bulionu z kostki (warzywnego) i dusić ok.10 min.
- Dodać starty ser i przyprawy.
- Gdy ser się rozpuści dodać mięso.
Podziel się: