Kurczak w sosie serowym z kalarepką

Wartość energetyczna potrawy ok. 450 kcal
Składniki dla 1 os.     czas przygotowania ok. 30 min.

  1. Kalarepka 150 g. (1 szt)
  2. Ziemniaki 90 g.
  3. Marchewka 60 g.
  4. Por 60 g.
  5. Ser gouda 50 g.
  6. Filet z piersi kurczaka 100 g. (1/2 fileta)
  7. Oliwa z oliwek 5 g. (łyżeczka)
  8. Pieprz, sól

  • Wszystkie warzywa pokroić w kostkę (pora w plastry).
  • Mięso pokroić w paski, doprawić według uznania, podsmażyć i zdjąć na talerzyk.
  • Na patelnię włożyć warzywa – podsmażyć. Do warzyw wlać 100 ml. bulionu z kostki (warzywnego) i dusić ok.10 min.
  • Dodać starty ser i przyprawy.
  • Gdy ser się rozpuści dodać mięso.

 

Podziel się:
  •  
  •