Wartość energetyczna 1 porcji ok. 184 kcal.
Składniki dla 4 os. czas przygotowania ok. 25 min.
- polędwica wieprzowa 500 g.
- kwaśne jabłka 2szt. (ok. 300 g.)
- sok jabłkowy 1 szkl.
- chrzan tarty 1 łyżka
- mąka (do oprószenia)
- olej rzepakowy 1 łyżka
- sól, pieprz
- Umytą i osuszoną polędwicę pokrój w centymetrowe plastry. Obsmaż na oleju ( 2-3 min. z każdej strony). Usmażone polędwiczki zdejmij na półmisek, przypraw solą i pieprzem i przykryj aby nie wystygły.
- Jabłka ze skórką pokrój w plastry i podsmaż przez 3-4min na patelni po polędwicy. Po tym czasie oprósz jabłka mąką i podsmaż. Następnie dolej sok i duś jabłka przez 3-4min.
- Na koniec dodaj chrzan, wymieszaj całość i wyłóż jabłka na polędwicę.
Smacznego.
Podziel się:
Na wstępie chciałbym podziękować za trud włożony w artykuł. Pomógł mi niezmiernie i pewne sprawy stały się dla mnie jasne. Szczególnie te zawarte w tym artykule.