poradnia dietetyczna opracował Polędwica z jabłkami

Wartość energetyczna 1 porcji ok. 184 kcal.
Składniki dla 4 os.    czas przygotowania ok. 25 min.

  1. polędwica wieprzowa 500 g.
  2. kwaśne jabłka 2szt. (ok. 300 g.)
  3. sok jabłkowy 1 szkl.
  4. chrzan tarty 1 łyżka
  5. mąka (do oprószenia)
  6. olej rzepakowy 1 łyżka
  7. sól, pieprz
  • Umytą i osuszoną polędwicę pokrój w  centymetrowe plastry. Obsmaż na oleju ( 2-3 min. z każdej strony). Usmażone polędwiczki zdejmij na półmisek, przypraw solą i pieprzem i przykryj aby nie wystygły.
  • Jabłka ze skórką pokrój w plastry i podsmaż przez 3-4min na patelni po polędwicy. Po tym czasie oprósz jabłka mąką i podsmaż. Następnie dolej sok i duś jabłka przez 3-4min.
  • Na koniec dodaj chrzan, wymieszaj całość i wyłóż jabłka na polędwicę.

Smacznego.

jadna pisze o tym “Polędwica z jabłkami

  1. Na wstępie chciałbym podziękować za trud włożony w artykuł. Pomógł mi niezmiernie i pewne sprawy stały się dla mnie jasne. Szczególnie te zawarte w tym artykule.

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *