Wartość energetyczna 1 porcji ok. 304 kcal.
składniki dla 4 os.     czas przygotowania ok. 35 min.
- pierś z indyka ok. 500 g.
 - szynka 4 plasterki
 - mozzarella 4 plastry (może być tarta)
 - olej rzepakowy 1 łyżka
 - mąka sojowa lub razowa (do panierki)
 - sól, pieprz
 - ulubione zioła do smaku (tymianek, estragon, majeranek, pietruszka)
 
- Umyte i osuszone mięso pokrój na cztery plastry. Lekko rozbij, posól, popieprz, delikatnie obtocz w mące strząsając jej nadmiar i usmaż na patelni (2-3 min. z każdej strony).
 - Na każdym kotlecie połóż po plasterku szynki, dodaj zioła i przykryj serem. Duś pod przykryciem, aż do momentu gdy ser się roztopi. Smacznego
 
Porady: tak przyrządzone piersi indycze doskonale smakują z dzikim ryżem.
Podziel się:


