Sznycelki indycze z szynką i mozzarellą

Wartość energetyczna 1 porcji ok. 304 kcal.
składniki dla 4 os.     czas przygotowania ok. 35 min.

  1. pierś z indyka ok. 500 g.
  2. szynka 4 plasterki
  3. mozzarella 4 plastry (może być tarta)
  4. olej rzepakowy 1 łyżka
  5. mąka sojowa lub razowa (do panierki)
  6. sól, pieprz
  7. ulubione zioła do smaku (tymianek, estragon, majeranek, pietruszka)
  • Umyte i osuszone mięso pokrój na cztery plastry. Lekko rozbij, posól, popieprz, delikatnie obtocz w mące strząsając jej nadmiar i usmaż na patelni (2-3 min. z każdej strony).
  •  Na każdym kotlecie połóż po plasterku szynki, dodaj zioła i przykryj serem. Duś pod przykryciem, aż do momentu gdy ser się roztopi. Smacznego

Porady: tak przyrządzone piersi indycze doskonale smakują z dzikim ryżem.

 

Podziel się:
  •  
  •