Wartość energetyczna jednej porcji ok. 270kcal
składniki na 4os. czas przygotowania ok.30min.
- filety z pstrąga 4 szt. (po ok.125 g.)
 - białe wino wytrawne 4 łyżki
 - seler naciowy 3 łodygi
 - marchew 400 g.
 - cebula 1szt.
 - masło 1 łyżka
 - koper ½ pęczka
 - bulion rybny 200 ml.
 
- Umyte i osuszone filety rybne skropić winem i odstawić. W tym czasie seler i obrane marchewki pokroić w cienkie słupki długości ok. 5 cm, a obraną cebulę w piórka. Na dużej patelni roztopić masło i na nim dusić warzywa ok. 4 min. Dodać do nich 3 gałązki koperku, doprawić solą i pieprzem. Wszystko zalać bulionem i zagotować.
 - Pstrąga solimy, pieprzymy i układamy na warzywach. Gotujemy pod przykryciem 8-10 min. na małym ogniu.
 - Pozostały koper kroimy, a gałązki ugotowanego koperku wyjmujemy z potrawy. Potrawę na talerzach posypujemy świeżym koprem. Smacznego
 
Porady: potrawę można podać z ryżem lub ziemniakami.
Podziel się:


