roladki z moreląWartość energetyczna 1 porcji ok. 300 kcal.
Składniki dla 4 os.     czas przygotowania ok. 40 min.

  1. Filet z kurczaka
  2. Chudy boczek wędzony 4 plastry
  3. Morele suszone  8 szt.
  4. Olej 2 łyżki
  5. Dżem morelowy 1 łyżeczka
  6. Sól, biały pieprz
  • Morele moczymy w niewielkiej ilości wody. Odsączamy.
  • Piersi rozbijamy na cienkie plastry.
  • Na każdy płat połóż po plastrze boczku i z brzegu po dwie morele. Zwiń roladki, obwiąż nitką lub zepnij wykałaczkami. Obsmaż. Wlej niewielka ilość wody, dodaj dżem i uduś.

Porady: podajemy z ryżem lub ziemniakami i dowolną surówką, np. z marchewki.

Podziel się:
  •  
  •