wartość energetyczna potrawy ok. 480 kcal składniki dla 1 os. czas przygotowania ok. 20 min
- kasza kuskus 3 łyżki
- kukurydza z puszki 3 łyżki
- ciecierzyca z puszki 3 łyżki
- zielony groszek 3 łyżki
- por ( biała część) 50 g
- czerwona i żółta papryka po 1/2 szt
- rzodkiewki 5 szt.
- dresing: 1łyżka oliwy, 1 łyżeczka soku z cytryny, sól i świeżo zmielony kolorowy pieprz do smaku
- Papryki kroimy w kostkę.
- Por siekamy w kosteczkę, rzodkiewki w plasterki.
- Kaszę przygotowujemy zgodnie z przepisem na opakowaniu (najlepiej zalać ją wodą i lekko dosolić). Napęczniałą kaszę spulchniamy widelcem i umieszczamy w misce.
- Dodajemy kukurydzę, ciecierzycę, zielony groszek, pora, rzodkiewkę i paprykę.
- Dokładnie łączymy składniki dresingu i zalewamy nim sałatkę. Mieszamy i podajemy.
Podziel się: