wartość energetyczna 1 porcji ok.260kcal.
składniki dla 4os. czas przygotowania ok.30min.
- polędwiczki wieprzowe 500 g.
- główka młodej kapusty
- brokuły 250 g.
- cebula dymka 1pęczek
- posiekana świeża kolendra 2 łyżki
- olej rzepakowy 1 łyżka
- skórka i sok z jednej limonki
- słodki sos chilli – do smaku
- sól, pieprz
- W głębokiej patelni lub woku rozgrzej olej , wrzuć pokrojone w paski polędwiczki i smaż mieszając przez ok.3min.
- Gdy mięso się podsmaży dodaj podzielone w różyczki brokuły, posiekaną dymkę (ze szczypiorkiem) i smaż kolejne 4min.
- Następnie dodajemy poszatkowaną kapustę, mieszamy i smażymy całość do momentu gdy kapusta „zwiędnie”.
- Potrawę doprawiamy solą, pieprzem, niewielką ilością sosu chilli i limonką. Całość ma mieć słodko-kwaśny smak.
- Przed podaniem posypujemy kolendrą.
Podziel się: