wartość energetyczna 1szt. ok.260 kcal.
składniki na 10 szt. czas przygotowania ok.25 min.
- maliny 150 g
- jajka 2 szt.
- olej 4 łyżki
- cukier 100 g
- cukier waniliowy 1 opakowanie
- kwaśna śmietana 22% – 1/2 szk.
- mąka pszenna 2/3 szk.
- mąka ziemniaczana 2 łyżki
- proszek do pieczenia 1 czubata łyżeczka
- Jajka ubijamy z olejem, cukrem i cukrem waniliowym na puszystą masę.
- Do masy jajecznej stopniowo dodajemy śmietanę, obie mąki i proszek do pieczenia. Miksujemy.
- Gdy wszystkie składniki się połączą do ciasta wrzucamy maliny i delikatni mieszamy.
- Ciasto nakładamy do papierowych mu finek (10 szt.) i pieczemy w temp. 175 stopni przez ok. 25min.
Po upieczeniu możemy posypać cukrem pudrem.
Podziel się: