Wartość energetyczna 1 porcji- 225 kcal
Składniki na 4 porcje, Przygotowanie 15 min.
- ugotowana, lub grilowana podwójna pierś z kurczaka 1szt.. Około 500 g
- arbuz 400 g
- główka sałaty masłowej
- główka czerwonej sałaty
- brzoskwinie 2szt
- jogurt naturalny 6 łyżek
- dżem morelowy 1 łyżka
- sól, chili w proszku
- papryczka chili
- Sałatę masłową i czerwoną umyj osusz i porwij na kawałki.
- Brzoskwinie przekrój wyjmij pestkę i potnij w cienkie plasterki.
- Kurczaka pokrój w plasterki.
- Arbuza wycinaj łyżką na małe kawałki.
- Jogurt utrzyj na gładko z dżemem. Przypraw solą i chili.
- Na sałacie ułóż plasterki kurczaka na zmianę z brzoskwinią. Posyp kulkami z arbuza. Przed podaniem polej sosem. Lekko posypać posiekaną papryczką chili.
Podziel się: