Wartość energetyczna 1 porcji- 225 kcal

Składniki na 4 porcje,  Przygotowanie 15 min.

  1. ugotowana, lub grilowana podwójna pierś z kurczaka 1szt.. Około 500 g
  2. arbuz 400 g
  3. główka sałaty masłowej
  4. główka czerwonej sałaty
  5. brzoskwinie 2szt
  6. jogurt naturalny 6 łyżek
  7. dżem morelowy 1 łyżka
  8. sól, chili w proszku
  9. papryczka chili
  • Sałatę masłową i czerwoną umyj osusz i porwij na kawałki.
  • Brzoskwinie przekrój wyjmij pestkę i potnij w cienkie plasterki.
  • Kurczaka pokrój w plasterki.
  • Arbuza wycinaj łyżką na małe kawałki.
  • Jogurt utrzyj na gładko z dżemem. Przypraw solą i chili.
  • Na sałacie ułóż plasterki kurczaka na zmianę z brzoskwinią. Posyp kulkami z arbuza. Przed podaniem polej sosem. Lekko posypać posiekaną papryczką chili.
Podziel się:
  •  
  •