Wartość energetyczna 1 porcji ok. 276 kcal.
składniki dla 6 osób czas przygotowania 30 min.
- mrożona fasolka szparagowa 2 op.
- podwójne piersi z kurczaka 3 szt.
- czosnek 6 ząbków
- pęczek pietruszki
- bazylia (do smaku świeża lub suszona)
- masło 6 łyżek
- olej rzepakowy
- sól, pieprz
- Umyte i osuszone piersi przekrój na dwa oddzielne płaty. Natrzyj solą, pieprzem i rozgniecionym czosnkiem.
- Sześć kawałków folii aluminiowej posmaruj olejem, połóż po kawałku kurczaka razem z kawałkiem masła, garścią posiekanej pietruszki i bazylią. Zwiń brzegi folii i piecz 20min w piekarniku nagrzanym do 220 stopni.
- W tym czasie ugotuj fasolkę (najlepiej na parze lub w małej ilości wrzątku).
- Upieczone mięso podawaj z fasolką polaną masłem z pieczenia kurczaka.
Podziel się: