Tortille z rybą

Wartość energetyczna 1 porcji ok. 240 kcal.
składniki dla 6os.     czas przygotowania ok. 20 min.

  1. tortille kukurydziane 6 szt.
  2. mrożone filety rybne 1 kg
  3. kapusta pekińska lub mała biała kapusta ok. 1 kg
  4. cebula 100 g
  5. pomidor 200 g
  6. papryka czerwona 200 g
  7. puszka fasoli
  8. majonez light 6 łyżek
  9. natka pietruszki 1 pęczek
  10. oliwa 3 łyżki
  11. szczypta chili
  12. sok z cytryny 1 łyżka
  13. sól, pieprz
  • Rybę lekko rozmrożoną kroimy w kostkę i smażymy na łyżce oleju. Pozostawiamy do przestygnięcia.
  • Do poszatkowanej kapusty dodajemy pokrojone w kostkę pomidory, paprykę i cebulę.
  • Z oliwy, soku z cytryny, chili, pieprzu i soli robimy sos i mieszamy z warzywami.
  • Tortille podgrzewamy ok. 2 minut w piekarniku lub na patelni. Podgrzaną smarujemy majonezem, układamy warzywa i kawałki ryby, posypujemy pietruszką, składamy na pół i podajemy.
Podziel się:
  •  
  •