Wartość energetyczna potrawy ok.352kcal.Składniki na 1os. czas przygotowania ok. 25min.
- Brokuł 300g.
- Marchewka mrożona mini 225g (1/2op.)
- Jajko 1szt
- Olej rzepakowy 1 łyżka
- Tarty parmezan 1łyżka
- Patelnię (wok jest najlepszy)ustawić na kuchence, wlać ok 1 szklanki wody, dodać pół kostki rosołowej lub Vegetę. wrzucić warzywa, gotować do miękkości.
- Gdy warzywa są ugotowane, odlać nadmiar wody, dodać łyżkę oleju i lekko podsmażyć.
- Na środek warzyw wbić jajko.
- Dodać sól i pieprz do smaku.
- Jeżeli jajko jest ścięte, posypać warzywa parmezanem- patelnię zdjąć z ognia i przykryć, poczekać aż ser się rozpuści.
- Ostrożnie przełożyć danie na talerz.
Doskonała potrawa na szybki obiad lub ciepłą kolację. Smacznego.
Podziel się: