Czerwona sałatka owocowa

wartość odżywcza jednej porcji ok.103 kcal.

składniki dla 4 os.     czas przygotowania ok.10 min.

  1. świeże truskawki 250 g.
  2. świeże maliny 250 g.
  3. czerwone winogrona 250 g.
  4. czerwony arbuz  250 g. (waga miąższu)
  5. ocet balsamiczny 1 łyżka
  6. porto 50 ml.
  7. świeże liście bazylii
  8. śmietanka creme fraiche (do dekoracji, można pominąć)
  • Umyj truskawki, maliny i winogrona. Większe truskawki podziel na mniejsze kawałki, winogrona przekrój na połówki. Arbuza pokrój w kostkę.
  • Owoce wymieszaj i dodaj do nich ocet i porto.
  • Schłodź sałatkę w lodówce.
  • Podawaj posypaną bazylią i z niewielką ilością śmietanki creme fraiche.

 

Podziel się:
  •  
  •