Wartość energetyczna 1 porcji ok. 240 kcal.
składniki dla 6os. czas przygotowania ok. 20 min.
- tortille kukurydziane 6 szt.
- mrożone filety rybne 1 kg
- kapusta pekińska lub mała biała kapusta ok. 1 kg
- cebula 100 g
- pomidor 200 g
- papryka czerwona 200 g
- puszka fasoli
- majonez light 6 łyżek
- natka pietruszki 1 pęczek
- oliwa 3 łyżki
- szczypta chili
- sok z cytryny 1 łyżka
- sól, pieprz
- Rybę lekko rozmrożoną kroimy w kostkę i smażymy na łyżce oleju. Pozostawiamy do przestygnięcia.
- Do poszatkowanej kapusty dodajemy pokrojone w kostkę pomidory, paprykę i cebulę.
- Z oliwy, soku z cytryny, chili, pieprzu i soli robimy sos i mieszamy z warzywami.
- Tortille podgrzewamy ok. 2 minut w piekarniku lub na patelni. Podgrzaną smarujemy majonezem, układamy warzywa i kawałki ryby, posypujemy pietruszką, składamy na pół i podajemy.
Podziel się: