Wartość energetyczna 1 porcji ok. 165 kcal.
składniki na 2 osoby czas przygotowania ok. 10 min.
- twaróg chudy 250g
- jogurt naturalny 4łyżki
- pomidory 2szt (ok. 250g)
- garść szczypiorku
- łyżka posiekanego kopru
- łyżka posiekanej bazylii świeżej
- ząbek czosnku
- sól, pieprz
- Twarożek pokruszyć do miseczki. Dodać jogurt, sól, pieprz i przeciśnięty przez praskę czosnek. Całość dobrze rozgnieść widelcem.
- Pomidory kroimy w kostkę i dodajemy do twarogu razem ze szczypiorkiem, koperkiem i bazylią.
- Wszystko delikatnie mieszamy. Smacznego
Porady:
Polecam do tej potrawy sól morską. Można dodać do niej suszone zioła (bazylia, oregano, tymianek, rozmaryn, mięta, kolendra).Tak przygotowana mieszanka doskonale nadaje się do twarożków i sałatek.
Podziel się: