Wartość energetyczna 1 porcji – 185 kcal.
składniki na 4 porcje, przygotowanie – 20 min.
- pokrojona w cienkie plastry pieczeń wołowa 150g
- pół główki średniego kalafiora
- czerwona, żółta, zielona papryka po 1 szt.
- dymka 3 szt.
- pomidory 150 g
- posiekany koperek 1łyżka
- oliwa z oliwek 3 łyżki
- ocet winny 2 łyżki
- ostra papryka w proszku
- sól, pieprz
- Kalafiora podziel na małe różyczki i gotuj 10-12 min. w osolonej wodzie. Osącz i ostudź.
- Dymkę i paprykę potnij w cienkie paseczki.
- Pomidory podziel na małe ćwiartki.
- Przygotuj sos do sałatki: ocet, sól, pieprz połącz z oliwą i ubij na jednolitą masę. Dodaj koperek i odstaw na kilka minut.
- Składniki włóż do salaterki (bez sosu) i przypraw na pikantnie solą, pieprzem i ostrą papryką. Przed podaniem poleć sosem i dokładnie wymieszać.
Podziel się: