Oferujemy szeroki wachlarz usług w zakresie dietetyki: placówkom medycznym, firmom, szkołom, gabinetom odnowy biologicznej, klubom fitness, zakładom żywienia zbiorowego, hotelom.


biznesOferta dla pracodawców którzy chcą mieć zdrowych i wydajnych pracowników.

Wielu młodych ludzi zaczyna mieć problemy z nadwagą w momencie rozpoczęcia kariery zawodowej. Złe nawyki żywieniowe, niezdrowa dieta, siedząca praca doprowadza do otyłości, osłabienia kondycji, co wiąże się ze spadkiem wydajności pracy. Zachęcamy pracodawców do organizowania warsztatów z Dietetykiem, które uświadomią znaczenie zdrowej diety, zmotywują do działania w kierunku poprawienia formy i pokażą jak w prosty sposób zadbać o prawidłowe odżywianie.

Zakres warsztatów:
  • Zasady zdrowego żywienia, omówienie piramidy zdrowego żywienia.
  • Jakie składniki wspomagają pracę mózgu, dlaczego warto o tym pamiętać.
  • Zdrowe produkty – czym się kierować podczas zakupów, jak czytać etykiety.
  • Co jeść i pić w pracy – porównanie kaloryczności fast foodów ze zdrowymi posiłkami.
  • Komponowanie zdrowych posiłków do pracy.Jak ułożyć prosty zbilansowany jadłospis – o czym trzeba pamiętać.

Zachęcamy do skorzystania z naszej propozycji warsztatów, lub zaproponowania własnych tematów które Państwa interesują.


kucharzOferta dla operatorów żywności.

Coraz bardziej zwracamy uwagę na zdrowy tryb życia, a w szczególności na to co jemy. Chcemy żeby posiłki były skomponowane zgodnie z zasadami zdrowego żywienia. Chcąc zadowolić klientów i sprostać ich wymaganiom nie musicie Państwo zatrudniać dietetyka, a co za tym idzie obciążać się kosztami związanymi z zatrudnieniem nowego pracownika. Podejmując współpracę z nami, osiągniecie Państwo cel za dużo mniejsze pieniądze. Efekty będą takie same, a korzyści ogromne – zadowolony klient i zaoszczędzone pieniądze!

W ramach współpracy możemy zaproponować Państwu:
  • Opracowywanie szczegółowych jadłospisów zgodnie z najnowszymi normami i zaleceniami Instytutu Żywności i Żywienia dla wybranych grup ludności w zakładach żywienia zbiorowego.
  • Opracowanie jadłospisów i zaleceń dla osób z różnymi jednostkami chorobowymi.
  • Opracowanie diet indywidualnych, dla osób z różnymi jednostkami chorobowymi.
  • Wdrążanie systemu HACCP u operatorów żywności.
  • Szkolenie personelu w zakresie zasad Dobrej Praktyki Higienicznej – GHP, Dobrej Praktyki Produkcyjnej – GMP.

szkolaOferta dla szkół, przedszkoli.

Kiedy reklamy kształtują wiedzę dzieci o odżywianiu coraz częściej domagają się one słodkich i kolorowych napojów, jedzenia typu fast-food oraz łakoci. Podczas spotkania opowiemy dzieciom, co jest dla nich zdrowe i odpowiednie do jedzenia i picia oraz zachęcimy do wprowadzania zdrowych nawyków żywieniowych.

Powiemy dlaczego fast-foody i słodycze powinny być wyeliminowane z ich diety. Omówimy zasady zdrowego odżywiania podczas zabawy w układanie piramidy zdrowego żywienia z puzzli. Informacje przekazywane są w sposób przystępny i dostosowany do wieku dzieci.