- Produkty mleczne: białko jaja kurzego, żółtko jaja kurzego, mleko krowie
- Ryby i owoce morza: dorsz, krab, homar, krewetki*, łupacz, płastuga, omułek, tuńczyk, pstrąg, łosoś, przegrzebki, turbot.
- Drób i mięso: kurczak, wieprzowina, indyk, wołowina, jagnięcina, sarnina
- Orzechy i nasiona: migdały, orzechy laskowe, orzeszki ziemne, orzech brazylijski, orzech włoski, orzech nerkowca
- Owoce: jabłko, cytryna, pomarańcza, gruszka, truskawka, limonka, ananas, oliwki, brzoskwinia, grejpfrut, melon, jeżyny, kiwi, malina, morela
- Warzywa: fasola biała, fasola czerwona, brokuły, kapusta biała, kalafior, zielony groszek, soja, ziemniaki, marchew, bakłażan, ogórek, soczewica, papryka*, por, seler
- Produkty zbożowe: kukurydza, owies, ryż, żyto, pszenica, gliadyna/gluten, jęczmień, pszenica durum/twarda, otręby pszenne
- Zioła i przyprawy: czosnek, gorczyca, ziarna pieprzu*, kminek, koperek, chmiel, mięta, bazylia, imbir
- Pozostałe produkty: drożdże piekarskie, drożdże piwowarskie, grzyby, ziarno kakaowca, herbata czarna
* dotyczy grup produktów