Marchewka i brokuł z patelni z jajkiemWartość energetyczna potrawy ok.352kcal.Składniki na 1os. czas przygotowania ok. 25min.

  1.  Brokuł 300g.
  2. Marchewka mrożona mini 225g (1/2op.)
  3. Jajko 1szt
  4. Olej rzepakowy 1 łyżka
  5. Tarty parmezan 1łyżka
  • Patelnię (wok jest najlepszy)ustawić na kuchence, wlać ok 1 szklanki wody, dodać pół kostki rosołowej lub Vegetę. wrzucić warzywa, gotować do miękkości.
  • Gdy warzywa są ugotowane, odlać nadmiar wody, dodać łyżkę oleju i lekko podsmażyć.
  • Na środek warzyw wbić jajko.
  • Dodać sól i pieprz do smaku.
  • Jeżeli jajko jest ścięte, posypać warzywa parmezanem- patelnię zdjąć z ognia i przykryć, poczekać aż ser się rozpuści.
  • Ostrożnie przełożyć danie na talerz.

Doskonała potrawa na szybki obiad lub ciepłą kolację. Smacznego.

Podziel się:
  •  
  •  
  •  

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *