babeczka z malinami

wartość energetyczna 1szt. ok.260 kcal.

składniki na 10 szt.   czas przygotowania ok.25 min.

  1. maliny 150 g
  2. jajka 2 szt.
  3. olej 4 łyżki
  4. cukier 100 g
  5. cukier waniliowy 1 opakowanie
  6. kwaśna śmietana 22% – 1/2 szk.
  7. mąka pszenna 2/3 szk.
  8. mąka ziemniaczana 2  łyżki
  9. proszek do pieczenia 1 czubata łyżeczka

  • Jajka ubijamy z olejem, cukrem i cukrem waniliowym na puszystą masę.
  • Do masy jajecznej stopniowo dodajemy śmietanę, obie mąki i proszek do pieczenia. Miksujemy.
  • Gdy wszystkie składniki się połączą do ciasta wrzucamy maliny i delikatni mieszamy.
  • Ciasto nakładamy do papierowych mu finek (10 szt.) i pieczemy w temp. 175 stopni przez ok. 25min.

Po upieczeniu możemy posypać cukrem pudrem.

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *