cukinia

wartość energetyczna 1 porcji ok.40kcal

składniki dla 4os.     czas przygotowania ok.15min

  1. młoda cukinia z miękką skórką 600g
  2. czosnek 4 ząbki
  3. oliwa z oliwek 2 łyżki
  4. posiekana natka pietruszki 2 łyżki
  5. świeży sok z cytryny 1 łyżka
  6. sól

  • Umytą cukinię przekrawamy wzdłuż  na pół i kroimy w półplasterki.
  • W głębokiej patelni lub w rondlu, rozgrzewamy oliwę i dodajemy cukinię. Smażymy ok. 3min. Następnie dodajemy zmiażdżony czosnek i smażymy nadal przez kolejne 3-5min. do zrumienienia cukinii.
  • Na koniec solimy, dodajemy sok z cytryny, posypujemy natką i po wymieszaniu podajemy.

 

Podziel się:
  •  
  •  
  •  

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *