twarożek z pomidorami

Wartość energetyczna 1 porcji ok. 165 kcal.

składniki na 2 osoby     czas przygotowania ok. 10 min.

  1.  twaróg chudy 250g
  2. jogurt naturalny 4łyżki
  3. pomidory 2szt (ok. 250g)
  4. garść szczypiorku
  5. łyżka posiekanego kopru
  6. łyżka posiekanej bazylii świeżej
  7. ząbek czosnku
  8. sól, pieprz

  •  Twarożek pokruszyć do miseczki. Dodać jogurt, sól, pieprz i przeciśnięty przez praskę czosnek. Całość dobrze rozgnieść widelcem.
  • Pomidory kroimy w kostkę i dodajemy do twarogu razem ze szczypiorkiem, koperkiem i bazylią.
  •  Wszystko delikatnie mieszamy. Smacznego

 Porady:

Polecam do tej potrawy sól morską. Można dodać do niej suszone zioła (bazylia, oregano, tymianek, rozmaryn, mięta, kolendra).Tak przygotowana mieszanka doskonale nadaje się do twarożków i sałatek.

Podziel się:
  •  
  •  
  •  

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *