Wartość energetyczna 1 porcji – 185 kcal.

składniki na 4 porcje,     przygotowanie – 20 min.

  1. pokrojona w cienkie plastry pieczeń wołowa 150g
  2. pół główki średniego kalafiora
  3. czerwona, żółta, zielona papryka po 1 szt.
  4. dymka 3 szt.
  5. pomidory 150 g
  6. posiekany koperek 1łyżka
  7. oliwa z oliwek 3 łyżki
  8. ocet winny 2 łyżki
  9. ostra papryka w proszku
  10. sól, pieprz
  • Kalafiora podziel na małe różyczki i gotuj 10-12 min. w  osolonej wodzie. Osącz i ostudź.
  • Dymkę i paprykę potnij w cienkie paseczki.
  •  Pomidory podziel na małe ćwiartki.
  • Przygotuj sos do sałatki: ocet, sól, pieprz połącz z oliwą i ubij na jednolitą masę. Dodaj koperek i odstaw na kilka minut.
  • Składniki włóż do salaterki (bez sosu) i przypraw na pikantnie solą, pieprzem i ostrą papryką. Przed podaniem poleć sosem i dokładnie wymieszać.
Podziel się:
  •  
  •