Składniki na 4 porcje,  Przygotowanie 15 min., Oczekiwanie około 60min.

  1. Łosoś świeży filet bez skóry 300 g
  2. Ogórek kwaszony 100g
  3. Cebula 80g
  4. Cytryna ½ szt
  5. Ocet balsamiczny 1 łyżeczka
  6. Sól, pieprz

Łososia, ogórka i cebulę pokroić w drobną kosteczkę. Wszystko wymieszać. Doprawić do smaku cytryną, octem balsamicznym, solą i pieprzem. Tatara odstawić na około 1 godz. do lodówki.

Wartość odżywcza w 100 g potrawy:

Białko- 10,36 g   tłuszcz- 6,79 g   węglowodany- 1,91 g    kaloryczność- 107,97 kcl

jadna pisze o tym “Tatar z łososia

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *